IG Invest doo Gornji Milanovac - Građevinska investiciona firma IG INVEST
NOVOSTI SAVETI DOKUMENTI O NAMA KONTAKT
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA SERVISNA SLUŽBA

Kada smo vam prodali stan to ne znači da prekidamo saradnju i kontakte sa Vama.


Svaki stan ima garanciju, tj. njegovi elementi. Dok traje garantni period naša je obavezna da održavamo sve ispod navedene stavke.


Ukoliko se pojavi neki problem molimo vas da nas kontaktirate kako bi vam što pre izašli u susret.ELEMENTI STANA POD GARANCIJOM PREPORUKE NAŠIH KUPACA
…  Vuka karadžića 1, Gornji milanovac “Lokacija zgrade, osećaj  sigurnosti, prijatan ambijent,  lakoća stanovanja su nešto što  krasi objekte IG Invest-a”
IG Invest doo Gornji Milanovac - Građevinska investiciona firma IG Invest doo Gornji Milanovac - Građevinska investiciona firma PITANJA IG Invest doo Gornji Milanovac - Građevinska investiciona firma

Prilikom donošenja odluke o kupovini stana, nameću se mnoga pitanja na koje biste voleli da imate odgovor na jednom mestu.

Trudimo se da našu bazu Vaših pitanja prikažemo sažetu i na jednom mestu. Odgovore na neka od najčešćih pitanja možete pročitati na našoj stranici “Najčešća pitanja”.


1. Na kojoj lokaciji imate slobodnih stanova u ponudi?

Trenutno u ponudi imamo 24 stana u zgradi koja se gradi u naselju Ivice 2 u Gornjem Milanovcu. Zgrada je fazi izgradnje.

2. Koliko traje procedura za dobijanje stambenog kredita i koji su troškovi?

Potrebno vreme za dobijanje stambenog kredita zavisi od banke do banke ali u praksi je potrebno do 45 dana. Postupak kupovine stana putem stambenog kredita zajedno sa svim troškovima možete videti ovde.

3. Koliko iznose svi dodatni troškovi prilikom kupovine stana?

- troškovi overe kupoprodajnog ugovora kod javnog beležnika(tarifa), - troškovi overe anexa ugovora ukoliko se kupuje stan u izgradnji kojijoš nije etažiran, - troškovi uknjižbe stana na ima kupca u katasatru u iznose 9.000 dinara.

4. Koliki je iznos PDV-a na stanove u novogradnji?

Iznos pdv-a za stanove u novogradnji je 10%. Kupac koji nije imao nekretninu u svom vlasništvu od 1.jula 2006. godine ima pravo da podnese zahtev za refundaciju pdv-a. Obično je potrebno do 45 dana za refundaciju od dana podnošenja sve potrebne dokumentacije.

5. Da li se prilikom kupovine stana plaća porez na prenos apsolutnih prava od 2.5%?

Prilikom kupovine stana direktno od investitora kupci su oslobođeni plaćanja poreza. Porez se plaća samo u slučaju da je nekretnina već jednom bila prometovana.

6. Da li nekretnina ima hipoteku i kako se može proveriti?

Najčešće se hipoteka uspostavlja prilikom dobijanja stambenog kredita kod banke. Provera se vrši tako što se izvadi list nepokretnosti u katastru za objekat u kome se nalazi predmetna nekretnina. Potrebno je priložiti broj parcele i naziv katastarske opštine što možete da vidite u našim dokumentima za svaki objekat. Kod višeporodičnih stambeno-poslovnih objekata normalno je da ima više upisanih hipoteka i zato je potrebno utvrditi na koju nekretninu se hipoteka tačno odnosi.

IG INVEST
GARANCIJA DOKUMENTI KONTAKT