IG Invest doo Gornji Milanovac - Građevinska investiciona firma IG INVEST
NOVOSTI SAVETI DOKUMENTI O NAMA KONTAKT
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA SERVISNA SLUŽBA

Kada smo vam prodali stan to ne znači da prekidamo saradnju i kontakte sa Vama.


Svaki stan ima garanciju, tj. njegovi elementi. Dok traje garantni period naša je

obavezna da održavamo sve ispod navedene stavke.


Ukoliko se pojavi neki problem molimo vas da nas kontaktirate kako bi vam što

pre izašli u susret.ELEMENTI STANA POD GARANCIJOM PREPORUKE NAŠIH KUPACA
…  Vuka karadžića 1, Gornji milanovac “Lokacija zgrade, osećaj  sigurnosti, prijatan ambijent,  lakoća stanovanja su nešto što  krasi objekte IG Invest-a”
IG Invest doo Gornji Milanovac - Građevinska investiciona firma IG Invest doo Gornji Milanovac - Građevinska investiciona firma Šta vam je potrebno da biste dobili  povraćaj PDV-a za kupovinu  prvog stana? IG Invest doo Gornji Milanovac - Građevinska investiciona firma

Ukoliko po prvi put kupujete nepokretnost, možete ostvariti pravo na povrat PDV-a do 40m2, kao i na dodatnih 15m2 za svakog člana domaćinstva koji prethodno nije imao nekretninu u svojini.


Uslovi za ostvarivanje prava na refundaciju:Prvo što morate da znate da PDV za stanove iznosi 10%. Povraćaj PDV-a se ostvaruje po isplati celokupne kupoprodajne cene i samo za kupovinu nekretnina koje su prvi put u prometu, odnosno kupljene od investitora. Da bi dobili fiskalni račun od investitora, koji je potreban kao dokaz da je investitor platio PDV državi, potrebno je da objekat prođe tehnički prijem. To znači da, iako ste kupoprodajnu cenu isplatili u izgradnji, zahtev za povrat PDV-a možete podneti tak nakon završetka gradnje.


Evo šta vam je potrebno od dokumenata za povraćaj PDV-a:


Zahtev kupca prvog stana za refundaciju PDV-a na obrascu RFN (dobija se u poreskoj upravi, možete ga naći i na internetu)


Nadležni poreski organ, nakon kontrole ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na refundaciju PDV-a, rešenjem odlučuje o zahtevu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva, a u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja vrši refundaciju PDV-a.

Izvor: blog.4zida.rs
IG INVEST
GARANCIJA DOKUMENTI KONTAKT